Vitamine pentru par sanatos

Efectele vitaminelor sunt foarte importante pentru un par sanatos, subtierea parului este o posibila cauza a lipsei de vitamine. Este bines a stim cateva informatii despre cresterea parului, despre radacina acestuia (folicul) care este acea parte a parului care se gaseste in locul unde parul iasa din scalp. Aceasta radacina produce celule care imping firele de par afara. Cu inaintarea in varsta aceasta radacina isi incetineste activitatea si firele de par incep sa se rareasca si sa se subtieze. In cazul in care numarul firelor de par care cad este mai mare decat numarul celor care apar parul incepe sa se rareasca si sa apara chelia. Diversi factori pot influenta cresterea parului precum soarele, apa, vantul precum si o ingrijire precara a parului. De exemplu tratarea parului cu substante chimice cum sunt vopselele pentru par pot duce la distrigerea parului si la incapacitatea acestuia treptata de regenerare. Alti factori care pot influenta caderea parului sunt: dieta saraca, situatii de stres, unele medicamente, nasterea, hipotiroidism, perimenopauza si anemia. Toate acestea pot fi cauze care cauzeaza subtierea parului.

Este o cauza naturala si normala ca o persoana sa piarda in medie 100 fire de par pe zi, dezechilibrele apar cand numarul de fire de par pierdute ajunge la 250-300 fire de par pe zi iar acest lucru se inregistreaza o data cu inaintarea in varsta.

Vitamina B

Daca avem o carenta de vitamina B este posibil sa aveo o problema de rarire si subtiere a parului. Compusul din vitamina B denumit vitamina B3 este acela de care are nevoie parul. Parul necesita de asemenea sult, zinc, magneziu si biotina care toate se gasesc in vitamina B6. Aceste vitamine B permint parului sa creasca. Daca aceste vitamine lipsesc totat cu siguranta va aparea fenomenul de chelie. Studiile au dovedit cat de necesara este vitamina B pentru par. Deci o alimentatie bogata in vitamina B este importanta pentru cresterea parului cat si pentru intarirea aceastuia.

Vitamina A

Vitamina A este de asemenea necesara pentru par. Vitamina A se gaseste in general in uleiuri si cea ma sanatoasa doza de vitamina A o puteti consuma din peste si in special din somon. Daca aveti un regim alimentar variat o puteti fixa in organism si puteti influenta multe procese metabolice insclusiv cresterea parului.