Minerale necesare pentru cresterea parului

O deficienţă în minerale pot cauza pierderea parului deoarece dezvoltarea părului necesită o mare varietate de minerale. Numeroase sisteme din organism participa la producerea de părului. De exemplu, echilibrul hormonal este necesar pentru ca părul să crească, şi foliculii de par sunt produsi de anumite substanţe nutritive specifice, care au scopul de a fi stimula cresterea parului.
Seleniul ajută la crestea parului
Seleniul este un oligoelement si este utilizat de organism în cantităţi mici, dar vitale. Un deficit de acest mineral poate duce la boli de inimă şi cancer, precum şi la aparitia cheliei. Seleniul este o substanta care ajuta metabolizarea iodului şi, de asemenea, contribuie la sinteza de proteine. Seleniul se găseşte în sol, dar nu toate culturile de plan din toata tara gasesc in sol acest compus chimic si de aceea culturile din Campia Romana nu gasesc suficient seleniu in sol. Ingrasamintele pot desemeni stopa absorbţia de minerale naturale din sol, precum şi, astfel alimente obtinute pe cale ecologica este posibil să conţină mai mult din acest mineral. Nucile de Brazilia sunt o sursa buna de seleniu, împreună cu orezul brun şi nucile normale.
Iod este alta substanta minerala care previne pierderea parului
Iod mineral este folosit de către glanda tiroidă şi deficit de iod poate duce la pierderea parului. Iod se găseşte în peşte şi în special în algele marine, cum ar fi algele brune. Iod se găseşte si în sare de mare, împreună cu alte minerale găsite în mare. Adăugarea de alge marine la dieta poate adăuga iodul suplimentar necesar pentru a hrăni glanda tiroidă şi pentru a preveni caderea parului.
Zinc stimuleaza foliculii de par
Celulele din foliculul de par utilizeaza zinc. Multi romani au deficitat în acest mineral. Zincul poate fi luat pe cale orală, prin utilizarea de zincului in cantitati suficiente se poate stopa caderea parului.
Calciul este necesar pentru cresterea parului
Calciu şi magneziul sunt atât de necesare pentru cresterea parului, precum şi in dezvoltarea oaselor. Cel mai abundent mineral din organism, calciul este stocat in oase si dinti. Adăugarea de seminte de susan la dieta poate adăuga cantitatea de calciu atât de necesara. O alta sursa buna de calciu se gaseste in spanac fiert, cu 120 de miligrame într-o jumătate de ceaşcă. Sardinele ofera o buna sursă de de calciu, cu aproximativ 100 mg de calciu pe 100 grame. Varza, de asemenea contine o cantitate mare de calciu - circa 90 de miligrame pentru fiecare 100 grame.